Blij met het Toeristisch Toekomstplan én uw inbreng

Door Pvda PRO Texel op 3 oktober 2021

We hebben heel veel reacties ontvangen op het blog over toeristische drukte van Carst Komdeur, lid van onze steunfractie. Grote dank daarvoor! We hebben deze berichten en mails goed weten te gebruiken voor onze inbreng in de raadsvergadering over het Toeristisch toekomstplan.

Vorige week woensdag nam de gemeenteraad een positief besluit over dit plan. Texel zegt hiermee: we zijn blij met al het goede dat het toerisme ons eiland brengt, maar de grens is bereikt, we willen geen verdere groei.

Als PvdA Pro Texel zijn we blij dat dit plan is aangenomen. We streven al jaren naar een rem op de groei van het toerisme. Vooral de explosieve groei aan (steeds grotere) vakantiehuisjes en de sterk toenemende autodrukte op de wegen en parkeerplaatsen zijn ons een doorn in het oog.

Op basis van de reacties op het blog en de inbreng van onze vaste achterban, hebben we in deze raadsvergadering nog enkele voorstellen gedaan om het plan verder aan te scherpen:

  • Digitaal nachtregister voor actuele registratie overnachtingen
  • Echt onderzoek doen naar (duurzaam) openbaar vervoer
  • Meer spreiding zorgt niet voor minder gevoel van drukte
  • Ga in gesprek met TESO en De Krim over verantwoordelijkheden
  • Meer marketing leidt tot meer bezoek

Helaas haalde alleen het eerste voorstel een meerderheid van stemmen. Maar we hebben in ieder geval wel ons én uw geluid laten horen.

De komende jaren draait het om regulering. Om heldere en aangescherpte regelgeving en het voorkomen van verdere verstening van het landschap. Daarnaast wordt er ingezet op gastvrijheid, duurzaamheid en het beperken van de autobewegingen. We zullen de uitvoering nauwlettend blijven volgen. En neem gerust contact met ons op als uw hierover, nu of in de toekomst, iets met ons wilt delen.

Klik hier om het Toeristisch toekomstplan en onze voorstellen terug te lezen.

 

Fractie PvdA Pro Texel

Pvda PRO Texel

Pvda PRO Texel

De PvdA PRO Texel stelt eilandbelang voor eigen belang. We komen op voor mensen die het echt nodig hebben en stimuleren mensen die ondernemend zijn. Natuurlijk sociaal, en met hart voor groen en economie. Progressief en professioneel. Pro Texel!

Meer over Pvda PRO Texel