Door Pvda PRO Texel op 19 januari 2022

Raadslid Dries Veltkamp overleden

Het is een trieste dag: gisteren is Dries Veltkamp overleden. Een unieke, krachtige, energieke en warme Texelaar is niet meer.

Afgelopen zaterdag werden de foto’s van de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 genomen en moest en zou Dries erbij zijn. Dat is het laatste moment waarop hij bij ‘zijn cluppie’ kon zijn. Een week eerder had hij zijn voornemens en wensen nog kenbaar gemaakt aan ons. Hij wilde bij de laatste raadsvergadering in februari nog acte de présence geven en op zijn plek op de kieslijst blijven staan. Dat heeft niet zo mogen zijn.

Dries was twee perioden raadslid en de laatste periode met veel trots fractievoorzitter. Twee keer is hij met voorkeurstemmen in de raad gekozen. Naast zijn enorme maatschappelijke betrokkenheid, genoot hij ook van de rol die hij in de politiek kon spelen. ‘Nooit gedacht dat je via de politiek zoveel voor alle mensen kunt bereiken’, zei hij vaak. We zullen zijn glimmende ogen missen als hij een idee of slimme oplossing had.

Dries, grote dank voor je oneindige inzet voor de Texelse samenleving. Door je huis en hart open te stellen, via verenigingen en stichtingen. En de laatste jaren via de politiek. Je vindingrijkheid, betrokkenheid en hulp aan iedereen die dat nodig had, blijft voor ons en vele anderen een enorme inspiratiebron.

Vriend. We gaan je missen. Je blijft voor altijd in ons hart.

De mensen van PvdA Pro Texel

Dries is 69 jaar geworden. We wensen Mary, Anneke en alle familie heel veel sterkte met dit immense verlies.


In het Noordhollands Dagblad verscheen op 20 januari j.l. een in memoriam.

Pvda PRO Texel

Pvda PRO Texel

De PvdA PRO Texel stelt eilandbelang voor eigen belang. We komen op voor mensen die het echt nodig hebben en stimuleren mensen die ondernemend zijn. Natuurlijk sociaal, en met hart voor groen en economie. Progressief en professioneel. Pro Texel!

Meer over Pvda PRO Texel