Voorzitter van de afdeling

Eric Hercules

Bedenker en bestuurder
Eric Hercules

Over Eric Hercules

0621567740info@complot.tv

Van 2002 tot 2009 raadslid, en van 2010 tot 2018 wethouder van Toerisme, Duurzaamheid, Cultuur en Ruimtelijke Ordening, met projecten als energieneutrale Openbare Verlichting, vraaggestuurd Openbaar Vervoer en duurzame tijdelijke woningen. Naar zijn politiek werk schrijft en bedenkt hij voor landelijke media en culturele organisaties. Sinds 2019 is hij voorzitter van PvdA Texel.

Ongemerkt verstrijkt de zoete tijd. Al langer dan 25 jaar woon ik op Texel. Geboren en getogen te Zwolle, studeerde ik even in Utrecht en voltooide de KU Nijmegen Communicatiewetenschap. Daarna ben ik gaan werken voor landelijke media en organisaties, als schrijver, bedenker en communicatieadviseur. Actief in de politiek, dat werd ik pas op Texel. Bij de PvdA, dat was vanzelfsprekend, omdat de kerngedachte van de PvdA ook mijn levensinstelling is: zorg dat het beter gaat met de mensen om je heen, dan gaat het vanzelf goed met jezelf. Een praktische interpretatie van het delen van kennis, macht en inkomen.

Politiek op Texel begon voor mij uit genegenheid voor het eiland. Texelse betrokkenheid en eigenwijsheid, daar voel ik me goed bij thuis. Dus nam ik ooit een sprong in het diepe van de gemeenteraad. En nooit had ik kunnen vermoeden hoeveel er door de gemeente voor bewoners wordt geregeld en ook hoe hard er achter de schermen wordt gewerkt. De plaatselijke politiek van Texel is een voorbeeld voor de landelijke politiek; raadsleden zijn direct aanspreekbaar, herkennen de vragen en problemen van de bewoners.

De afgelopen jaren heb ik me als wethouder ingezet voor het algemeen belang van Texel. Dat klinkt wat plechtig, maar zo voel ik het ook: via de politiek kan iedereen zich inzetten om op te komen voor de samenleving, economie, dorpen en bewoners. Voor bredere werkgelegenheid en prettig wonen, goede scholen, ruimte voor kunst en cultuur. Niet voor altijd méér en altijd groeien, wel voor béter en met kwaliteit voor iedereen, zodat we zeker zijn van een mooie toekomst voor Texel.