Eric Hercules

Wonen en gebiedsontwikkeling, duurzaamheid en innovatie, natuur en landschap, cultuur, erfgoed en musea.
Eric Hercules

Over Eric Hercules

0621567740info@complot.tv
Eric schrijft voor TV en strips en is 
wethouder

Elke keer als me gevraagd wordt hoe lang ik op Texel woon, ben ik verbaasd over mijn antwoord – nu al bijna 25 jaar! Ongemerkt verstrijkt de zoete tijd. Geboren en getogen te Zwolle, studeerde ik even in Utrecht en langer in Nijmegen. Daarna ben ik gaan werken voor landelijke media en organisaties, als schrijver, bedenker en communicatieadviseur. Actief in de politiek, dat werd ik pas op Texel. Bij de PvdA, dat was vanzelfsprekend, omdat de kerngedachte van de PvdA ook mijn levensinstelling is: zorg dat het beter gaat met de mensen om je heen, dan gaat het vanzelf goed met jezelf.

Politiek op Texel begon voor mij als gemopper in de kroeg, maar ook uit genegenheid voor het eiland. Texelse eigenwijsheid, daar voel ik me goed bij thuis. Dus nam ik ooit een sprong in het diepe van de Gemeenteraad. En nooit had ik kunnen vermoeden hoeveel er voor bewoners wordt geregeld en ook hoe hard er achter de schermen word gewerkt. De plaatselijke politiek van Texel is een voorbeeld voor de landelijke politiek; raadsleden zijn direct aanspreekbaar, herkennen de vragen en problemen van de bewoners.

De afgelopen 8 jaar heb ik me als wethouder ingezet voor het algemeen belang van Texel. Dat klinkt wat plechtig, maar zo voel ik het ook: via de politiek kan iedereen zich inzetten om op te komen voor de samenleving, economie, dorpen en bewoners. Voor bredere werkgelegenheid en prettig wonen, goede scholen, ruimte voor kunst en cultuur. Niet voor altijd méér en altijd groeien, wel voor béter en met kwaliteit voor iedereen, zodat we zeker zijn van een mooie toekomst voor Texel.